In juni is een rapport verschenen van de Kinderombudsman over jonge mantelzorgers.

De belangrijkste boodschap van dit rapport is dat hulpverleners meer oog moeten hebben voor de situatie van jonge mantelzorgers. U kunt deze downloaden en lezen op: https://www.dekinderombudsman.nl/ul/cms/fckuploaded/HoorjemijwelTijdlijnwebversie.pdf

Het Platform Jonge Mantelzorgers, dat bestaat uit Eva, CJG Oegstgeest, CJG Leiden, CJG Leiderdorp, SJJM, MEE ZH en Studio Moio, is er trots op dat ze mee hebben mogen werken aan dit onderzoek. Eén van de jongeren die in dit onderzoek aan het woord komt, is afkomstig uit ons netwerk en woont in onze regio.

Het rapport van de Kinderombudsman is (zoals gebruikelijk is) besproken in de Tweede Kamer. De minister deelt de zorgen van de Kinderombudsman en heeft beloofd te werken aan een betere en tijdige herkenning en signalering van jonge mantelzorgers.

Mocht u vragen hebben rond het herkennen, signaleren en begeleiden van jonge mantelzorgers, weet dan dat Eva de aangewezen organisatie is voor al uw vragen omtrent jonge mantelzorgers in de regio Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.