Uitnodiging: speciaal alzheimercafé voor kinderen van jonge mensen met dementie

Op vrijdagavond 7 februari heeft Leiden een primeur: het eerste Alzheimer café voor kinderen van jonge mensen met dementie zal gehouden worden in het Leidse Volkshuis!
Op deze avond gaan gespreksleiders Martine Heruer en Yvonne Martens in gesprek met NPO 3FM DJ Frank van der Lende.

Frank heeft een vader die op jonge leeftijd gediagnosticeerd is met de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.
Hij is “ambassadeur” voor Alzheimer Nederland om aan het onderwerp jonge mensen met dementie meer bekendheid te geven. Dit doet hij onder andere door middel van het maken van de YouTube serie ‘Frank & Alzheimer’. Deze serie gaat over zijn vader, hij onderzoekt wat de ziekte precies inhoudt, wat het verloop van de ziekte is en welke zorg en dienstverlening er zijn voor mensen met de diagnose dementie.

Citaat Frank: “Dementie heeft een enorme impact. Niet alleen op het gezin en de naaste omgeving, maar ook op de samenleving als geheel. De YouTube serie: ‘Frank & Alzheimer’ heeft mij geholpen om een klein beetje afstand te nemen van mijn eigen situatie en alles met een helikopterview te bekijken. Ik wil vooral meer bewustwording creëren. Hoe meer je weet over dementie en de symptomen die daar bij horen, hoe beter je in staat bent om iemand zo goed mogelijk te helpen.”

Dit speciale Alzheimer café is bedoeld voor de kinderen van jonge mensen met dementie: hoe is het om een ouder met dementie te hebben als je zelf nog jong bent? Hoe ga je daarmee om? Wat betekent dit voor de relatie tussen jou als kind met je ouder? Hoe is het om op jonge leeftijd al mantelzorger te zijn?

Deze en nog veel meer vragen zullen aan de orde komen deze avond. Uiteraard is er uitgebreid ruimte voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen aan Frank en aanwezige professionals, maar ook voor ontspanning (onder het genot van een drankje luisteren naar live muziek).

Wanneer: Vrijdag 7 februari
Waar: Leidse Volkshuis (BplusC), Apothekersdijk 33 in Leiden
Hoe laat: Inloop vanaf 19 uur, start programma om 19.30 uur,
Eindtijd ongeveer 22 uur.

Aanmelden is niet nodig
Bij vragen: m.heruer@topaz.nl of y.martens@topaz.nl

Let op: de avond is echt bedoeld voor kinderen en jongeren, niet voor volwassenen en beroepskrachten.