Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou?

Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep in Leiden.

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren van 16 jaar of ouder. Eigenlijk heet het de KOPP/KVO-cursus, de Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen-en-Kinderen-van-Verslaafde-Ouders-cursus. Wij noemen het liever de KOPP-groep.

Tijdens de KOPP-groep leer je wat de ziekte van je ouder inhoudt. En hoe je ermee om kan gaan. Dat leer je van ons, maar ook van jongeren in een vergelijkbare situatie. Door ervaringen uit te wisselen kom je er achter dat je niet alleen bent.

Aanmelden
De groep begint op 2 maart en wordt gehouden op de Sandifortdreef 19 in Leiden. De groep bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten. Je kan jezelf aanmelden, maar ook ouders of verwijzers kunnen iemand aanmelden. In 2020 worden meerdere KOPP-groepen georganiseerd, op meerdere locaties. Kijk voor meer informatie op www.rivierduinen.nl/agenda, bel naar 071-890 8888 of mail preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.