Denktank

Donderdag 4 februari was de eerste PizzaSessie / ‘Denktank’ (bij gebrek aan een betere naam) met jonge mantelzorgers. Met zeven deelnemers kunnen we dat een succes noemen voor een eerste keer!
Tijdens de denktank is veel besproken over jaar jonge mantelzorgers tegen aanlopen, wat ze lastig vinden en waar de behoeften juist liggen.
Wat vooral werd genoemd was de onwetendheid van veel mensen over jonge mantelzorgers. Ook door jonge mantelzorgers zelf.
Het onbegrip wat veel vanuit school komt. Wellicht omdat er weinig kennis is op scholen. Terwijl elke school er mee te maken heeft. Veel wordt genoemd dat jongeren door afwezigheid, door dat ze bijvoorbeeld thuis nodig zijn, in de problemen komen. Ook als de cijfers goed zijn.
Dit heeft tot gevolg dat veel jonge mantelzorgers de motivatie kwijt raken.

Ook werden er financiële gevolgen genoemd. Gezien het jongeren zijn, werken ze ook voor een jeugdloon, maar hebben wel de zorg erbij voor iemand. Soms moet er veel geregeld worden aan financiële rompslomp.
De ontwikkeling kan er ook anders door lopen. Jongeren gaven aan zichzelf weg te cijferen. Niet echt te kunnen puberen en zichzelf pas op latere leeftijd afvragen wie ben ik?
Vaak heeft de directe omgeving weinig begrip. Sommige raakte vrienden kwijt omdat ze een heel andere levensstijl hadden dan leeftijdsgenoten.
Tot slot werd aangegeven dat het lastig is om hulp te vragen. En waar vind je deze hulp?

Tijdens de denktank werd vooral veel gepraat over eigen ervaringen. Het delen en horen van ervaringen gaf veel herkenning en erkenning. Er zijn mooie ideeën genoemd om bepaalde knelpunten te tackelen. En hoewel er veel knelpunten zijn besproken was het een gezellige en vruchtbare middag. Waarbij we heerlijk pizza hebben gegeten!

De eerst volgende denktank is op donderdag 3 maart om 13 uur. Wil jij daar bij zijn? Stuur dan een mailtje naar w.wildeman@wijzijneva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *